Ponedeljek, 10. februarja
Z Ržen kruh (1 a, c), kokošja pašteta (3, 6, 7), čaj, mešano sadje
M *Bio polbelo pecivo s sirom (1 a, 7), kefir (7), jabolko
K Piščančje nabodalo, pečen krompir, solata, pinjenec (7)
PM * Bio ječmenov žepek (1 a, d), 100 - odstotni sok
Torek, 11. februarja
Z Pisan kruh (1 a), pečena umešana jajca (3), mešano sadje
M Polbeli kruh (1 a), tunin namaz (4, 7), sveža paprika, čaj
K Ričet, buhtelj (1, 7)
PM Slanik (1 a), čaj, jabolko
Sreda, 12. februarja ( SŠS - jabolko)
Z Polbeli kruh (1a), lešnikov namaz (6, 7, 8), čaj, mešano sadje
M Hot dog štručka (1 a), piščančja hrenovka, gorčica (10), hruška
K Grahova juha (3, 7), ocvrt oslič (1, 3), krompirjeva solata, ananas
PM Ajdov kruh z orehi (1 a, 8), skuta (7), banana
Četrtek, 13. februarja
Z Ržen kruh (1a, c), lososova pašteta (4, 6, 7), čaj, mešano sadje
M Mlečna prosena kaša s mandljevim posipom (7, 8), klementina
K Goveja juha (9), špinača (7), pire krompir (7), hrenovka, jajce (3), hruška
PM Maslena špirala (1 a, 3, 7), jabolko
Petek, 14. februarja (SŠS - mleko (7))
Z Pletenica (1 a, 6), čaj, mešano sadje
M *Bio mafin (1 a, 3, 7), banana
K Korenčkova juha (1), tortelini v smetanovi omaki s sirom (1, 7), solata, klementina
PM *Bio polbelo pecivo (1 a), hruška
*živila so pridelana na ekološki način
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Za vsako jedjo ali živilom je s številko v oklepaju označena vsebnost alergena.
Z Ržen kruh (1 a, c), kokošja pašteta (3, 6, 7), čaj, mešano sadje
M *Bio polbelo pecivo s sirom (1 a, 7), kefir (7), jabolko
K Piščančje nabodalo, pečen krompir, solata, pinjenec (7)
PM * Bio ječmenov žepek (1 a, d), 100 - odstotni sok
Torek, 11. februarja
Z Pisan kruh (1 a), pečena umešana jajca (3), mešano sadje
M Polbeli kruh (1 a), tunin namaz (4, 7), sveža paprika, čaj
K Ričet, buhtelj (1, 7)
PM Slanik (1 a), čaj, jabolko
Sreda, 12. februarja ( SŠS - jabolko)
Z Polbeli kruh (1a), lešnikov namaz (6, 7, 8), čaj, mešano sadje
M Hot dog štručka (1 a), piščančja hrenovka, gorčica (10), hruška
K Grahova juha (3, 7), ocvrt oslič (1, 3), krompirjeva solata, ananas
PM Ajdov kruh z orehi (1 a, 8), skuta (7), banana
Četrtek, 13. februarja
Z Ržen kruh (1a, c), lososova pašteta (4, 6, 7), čaj, mešano sadje
M Mlečna prosena kaša s mandljevim posipom (7, 8), klementina
K Goveja juha (9), špinača (7), pire krompir (7), hrenovka, jajce (3), hruška
PM Maslena špirala (1 a, 3, 7), jabolko
Petek, 14. februarja (SŠS - mleko (7))
Z Pletenica (1 a, 6), čaj, mešano sadje
M *Bio mafin (1 a, 3, 7), banana
K Korenčkova juha (1), tortelini v smetanovi omaki s sirom (1, 7), solata, klementina
PM *Bio polbelo pecivo (1 a), hruška
*živila so pridelana na ekološki način
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Za vsako jedjo ali živilom je s številko v oklepaju označena vsebnost alergena.
Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni)
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
a) Pšenica
b) Pira
c) Rž
d) Ječmen
e) Oves
f) Kamut
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.
SHEMA ŠOLSKE HRANE - SŠH
Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske unije.
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
a) Pšenica
b) Pira
c) Rž
d) Ječmen
e) Oves
f) Kamut
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.
SHEMA ŠOLSKE HRANE - SŠH
Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske unije.