Ponedeljek, 8. marca (SŠS – jabolka)
Z Koruzni kosmiči (1), mleko (7)
M Ajdov kruh (1), maslo (7), marmelada, čaj
K Brokolijeva juha (7), piščančje nabodalo, pečen krompir (7), solata
PM Graham žemlja (1) , jogurt (7)
Torek, 9. marca
Z Temni francoski rogljič (1, 3, 7), kakav (7)
M Črna bombeta (1), puranja šunka, sok jabolko-korenje
K Goveja juha (1, 3), kaneloni (1, 3, 7), krompirjeva solata, kivi
PM Polnozrnata bombeta (1, 7, 11), čokoladno mleko (7)
Sreda, 10. marca
Z Kruh (1), pašteta (1, 3, 6, 7), čaj
M Marelični navihanček (1, 3, 7), mleko (7), pomaranča
K Sladko zelje (1), krompir v kosih, sesekljan zrezek (1, 3, 7), solata, puding (1, 7)
PM Pletenka (1, 7), banana
Četrtek, 11. marca
Z Buhtelj z marmelado (1, 3, 7), čaj
M Ržen kruh (1), pašteta iz postrvi (1, 4, 7), 100-odstotni jagodni sok
K Paprikaš (1, 7), kuskus (1), rdeča pesa, lučka (7)
PM Francoski rogljič s šunko in sirom (1, 3, 7), voda
Petek, 12. marca ( SŠH – *bio mleko)
Z Kruh (1), topljeni sir (7), čaj
M Prosena kaša s posipom (1, 6, 7), masleni keksi (1, 3, 7)
K Tortelini v smetanovi omaki (1, 3, 7), zeljna solata s fižolom, ananas
PM Orehova potica (1, 3, 7, 8), jabolčni sok
Z Koruzni kosmiči (1), mleko (7)
M Ajdov kruh (1), maslo (7), marmelada, čaj
K Brokolijeva juha (7), piščančje nabodalo, pečen krompir (7), solata
PM Graham žemlja (1) , jogurt (7)
Torek, 9. marca
Z Temni francoski rogljič (1, 3, 7), kakav (7)
M Črna bombeta (1), puranja šunka, sok jabolko-korenje
K Goveja juha (1, 3), kaneloni (1, 3, 7), krompirjeva solata, kivi
PM Polnozrnata bombeta (1, 7, 11), čokoladno mleko (7)
Sreda, 10. marca
Z Kruh (1), pašteta (1, 3, 6, 7), čaj
M Marelični navihanček (1, 3, 7), mleko (7), pomaranča
K Sladko zelje (1), krompir v kosih, sesekljan zrezek (1, 3, 7), solata, puding (1, 7)
PM Pletenka (1, 7), banana
Četrtek, 11. marca
Z Buhtelj z marmelado (1, 3, 7), čaj
M Ržen kruh (1), pašteta iz postrvi (1, 4, 7), 100-odstotni jagodni sok
K Paprikaš (1, 7), kuskus (1), rdeča pesa, lučka (7)
PM Francoski rogljič s šunko in sirom (1, 3, 7), voda
Petek, 12. marca ( SŠH – *bio mleko)
Z Kruh (1), topljeni sir (7), čaj
M Prosena kaša s posipom (1, 6, 7), masleni keksi (1, 3, 7)
K Tortelini v smetanovi omaki (1, 3, 7), zeljna solata s fižolom, ananas
PM Orehova potica (1, 3, 7, 8), jabolčni sok
Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni)
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.
SHEMA ŠOLSKE HRANE - SŠH
Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske unije.
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen: (a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; (b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen: (a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 ); (b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; (c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja; (d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen: (a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora; (b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.
SHEMA ŠOLSKE HRANE - SŠH
Naša osnovna šola sodeluje v evropskem »sistemu razdeljevanja sadja v šolah« s finančno podporo Evropske unije.